top of page

LEDER

Echt leder logo

Gogain

Gogain is een uniek, volnerf aniline leder dat verkregen wordt uit de huiden van Nieuw-Zeelandse stieren. Door de selectieve behandeling van dit type leder worden alle natuurlijke eigenschappen behouden. Hiertoe behoren o.a. littekens, horenstoten, insectenbeten, mestvlekken en andere onregelmatigheden. Door gebruik van transparante kleuren blijft de originele huidstructuur zichtbaar en voelbaar. De aanwezige kleurverschillen in het leder zijn typerend voor deze looiwijze.

LEDER

Echt leder logo

Toledo

Een geschuurd en gecorrigeerd leder, wat inhoudt dat de natuurlijke befouting van een huid wordt afgeschuurd en van een leerprint (madras) wordt voorzien. Hierdoor worden schrammen en insectenbeten zo goed als onzichtbaar. De huiden worden geverfd en van een vuilafstotende beschermlaag voorzien. Hetzelfde soort leer als Hermes echter ca. 1,3mm dik i.p.v. 1.0mm en met een grovere leerprint dan die van de Hermes bewerkt. Zoals op de meeste kwaliteiten kunnen ook op Toledo de natuurlijke eigenschappen van leer nog zichtbaar zijn. Dit zijn zeker geen verminderingen van de kwaliteit of duurzaamheid van het leer.

Stof of Leatherlook

Alpine

Alpine is een mooie en authentieke bouclé geweven kwaliteit. Zachtheid, volume en elegantie zijn kenmerkend voor deze collectie. Alpine combineert polyester- en poly-acrylgarens, geweven tot een prachtige stof. Bouclégarens zijn erg leuk om te spinnen. Gemaakt door eerst losse lussen rond een kern te maken, bouclégarens zien er prachtig uit en zijn een zeer populaire keuze in meubelstoffen.  Het past bij elke stijl; zelfs accessoires en kleding zien er goed uit in bouclé!

Stof of Leatherlook

Aston

Aston is machinewasbaar op 30 graden Celsius*, ook vocht- en vuilafstotend, dus gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Houd er rekening mee dat tijdens het gebruik het oppervlak wat ruwer zal worden, dit heeft verder geen invloed op de duurzaamheid van dit textiel.

Stof of Leatherlook

Bonnie

Een zacht glanzende velvet meubelstof, uitermate geschikt voor intensief gebruik. De specifieke eigenschappen zijn: zachte en volle grip, zeer sterke stof met karakter voor een interieur waar geleefd mag worden.

Stof of Leatherlook

Hopper

Mooie meubelstof met linnen structuur, sterk, slijtvast en geschikt voor intensief gebruik. Meerkleurig aspect. Goed te combineren met andere kleuren. Vochtafstotend behandeld.

Stof of Leatherlook

Hunter

Hunter is een lederlook meubelstof met een stoer uiterlijk. Stof met een hoge martindale die ideaal is voor een stiksel met een open naad.

Stof of Leatherlook

Soil

Soil is een zachte en duurzame stof met een fijn geweven structuur. Geweven op een luchtstraalweefgetouw, stukgeverfd en 60% duurzaam RPET, maken dit textiel uniek in zijn soort. Soil heeft een licht gemêleerd en mat aspect en maakt deel uit van de Woven Bottles-collectie. Soil is ontwikkeld met comfort in het achterhoofd, jarenlang bruikbaar en gemakkelijk schoon te maken met voornamelijk een vochtige doek. Dit zachte textiel is machinewasbaar op 30 graden Celsius en de 100% RPET non-woven achterkant zorgt voor dit extra comfortabele en dikke handgevoel. 

Stof of Leatherlook

Yacht

Yacht is gebreid van 100% synthetische microvezels op een backing van natuurlijk leer. Het breisel heeft de uitstraling van leer, heeft iets stoers, maar voelt toch heerlijk zacht aan. Een gebreide meubelstof heeft bovendien ten opzichte van geweven meubelstoffen meer rek, waardoor de stof bij uitstek geschikt is voor strakke stofferingen. De Yacht is slijtvast, vochtafstotend, vlekwerend en eenvoudig met een vochtige doek te reinigen. Beschikbaar in een breed palet van 19 natuurlijke kleuren.

Keramiek

MDF

Hout

Eiken

Hout

Noten

bottom of page