Materialen

Wij werken alleen met materialen waar we volledig achterstaan. Al onze meubelen worden volledig in eigen beheer gemaakt. Onze vakbekwame medewerkers maken met de meeste zorg en met geavanceerde machines een meubel waar u jarenlang veel plezier van zult hebben.

Led​er

Gogain Leder

Gogain is een uniek, volnerf aniline leder dat verkregen wordt uit de huiden van Nieuw-Zeelandse stieren. Door de selectieve behandeling van dit type leder worden alle natuurlijke eigenschappen behouden. Hiertoe behoren o.a. littekens, horenstoten, insectenbeten, mestvlekken en andere onregelmatigheden. Door gebruik van transparante kleuren blijft de originele huidstructuur zichtbaar en voelbaar. De aanwezige kleurverschillen in het leder zijn typerend voor deze looiwijze.

Granada Leder

Granada leder is een prachtig rundleder dat zijn oorsprong vindt in Zuid-Amerika. Alleen de beste huiden worden geselecteerd voor dit leder, waarna ze verwerkt worden tot verfijnd meubelleder. Granada leder wordt, na het looien met chroomzouten, in het vat geverfd met aniline kleurstoffen. De huiden worden hierna licht gecorrigeerd. Vervolgens worden kleurpigmenten toegevoegd voordat de huiden worden afgewerkt met een zachte, semi-aniline finish met vintage effect. Hierdoor ontstaat de heerlijke softe grip en rijke uitstraling van Granada leder. Granada leder staat dichtbij de oorspronkelijke rundhuid, waardoor natuurlijke kenmerken van het leder zichtbaar blijven zoals littekens, insectenbeten, aders en andere kleine onvolkomenheden.

Hermes Leder

Een geschuurd en gecorrigeerd leder, wat inhoudt dat de natuurlijke befouting van een huid wordt afgeschuurd en van een leerprint (madras) wordt voorzien. Hierdoor worden schrammen en insectenbeten zo goed als onzichtbaar. De huiden worden geverfd en van een vuilafstotende beschermlaag voorzien.

Lena Leder

Semi aniline leder, ofwel gepigmenteerd leder, ontstaat door het aniline leder te behandelen met een lichte finish-laag wat beschermt tegen vocht en vuil. Hierdoor wordt het leder weliswaar wat egaler van kleur maar blijven de natuurlijke kenmerken goed zichtbaar en behoudt het leder haar schitterende uitstraling. Semi aniline is makkelijker in onderhoud en kan intensiever gebruikt worden dan vol aniline.

Massif Leder

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Massif leer is Zuid-Amerika. Alleen de beste huiden komen in aanmerking voor dit product. Het Massif leer kenmerkt zich door de prachtige zijdeglans uitstraling. Dit prachtige leer is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op zitmeubelen.

Rancho Leder

Rancho leder is een aniline leder met een open structuur, wat maakt dat het erg gevoelig is en meer aandacht vraagt in het onderhoud. Dit type leder staat heel dicht bij de originele huid, omdat geen moeite is gedaan om natuurlijke fouten zoals insectenbeten en littekens te verbergen. Rancho wordt namelijk verkregen uit huiden van prachtige, exotische runderen die worden gelooid met chroomzouten en slechts licht worden nagespoten met aniline kleurstoffen

Toledo Leder

Hetzelfde soort leer als Hermes echter ca. 1,3mm dik i.p.v. 1.0mm en met een grovere leerprint dan die van de Hermes bewerkt. Zoals op de meeste kwaliteiten kunnen ook op Toledo de natuurlijke eigenschappen van leer nog zichtbaar zijn. Dit zijn zeker geen verminderingen van de kwaliteit of duurzaamheid van het leer.

Vintage Leder

Vintage leder is een open leersoort; dat wil zeggen dat deze een open structuur heeft. Over het leer is een waxlaag gezet, die het leer een doorleefde uitstraling geeft. De waxlaag geeft de huid ook bescherming tegen zonlicht en uitdroging. Zo is dit soort leder minder gevoelig voor vlekken dan de open leerhuiden.

Vivente Leder

Gemaakt uit de beste Zuid-Amerikaanse runderhuiden. Tijdens het leerproces worden de huiden slechts licht gecorrigeerd en vervolgens krijgen de huiden een "antiek-look"door het craquelé effect.

Kenia Leder

Kenia leer heeft veel verschillende kleurnuances binnen één huid. De uitstraling verschilt van robuust tot zelfs fijn nubuck. Dit is geheel afhankelijk van de huid en niet van te voren in te schatten door ons als fabrikant. Houd bij aankoop dus rekening met kleurverschillen en de eigenschappen van open leer.

Stof of Leatherlook

Hopper Stof

Mooie meubelstof met linnen structuur, sterk, slijtvast en geschikt voor intensief gebruik. Meerkleurig aspect. Goed te combineren met andere kleuren. Vochtafstotend behandeld.

Oxford Leatherlook

Oxford is een zacht en soepel kunstleer en heeft een robuuste, old fashioned, stoere uitstraling. Oxford voldoet aan hoge eisen en is geschikt voor de volgende markten; Contract, Healthcare, Transportation, Marine/Outdoor, Office Seating, Residental, Airport en Hotels.  

Tigris Leatherlook

Vintage Leatherlook

Mooi kunstleer met een Vintage look.

De slijtweerstand of slijtvastheid wordt bepaald door middel van de Martindale-test. De waarden lopen voor de meubelstoffen uiteen van 6.000 voor decoratieve stoffen tot minimaal 20.000 voor projectstoffen.

Deze leatherlook is getest op een waarde van 100.000

Keramiek

MDF

Hout

Eiken hout

Noten hout