top of page

LEDER

HCM verwerkt verschillende soorten leer, in te delen in 2 categorieën:

Dicht afgewerkt leer: Toledo.

Semi-aniline leer, voor intensief gebruik. Dit leer is behandeld met een beschermlaagje en een print, heel geschikt voor intensief gebruik en zeer ondershoudsvriendelijk.

Wij adviseren voor deze leersoort het onderhoudsmiddel Leather protectionset van Oranje B.V of de Keralux set P voor gepigmenteerde leersoorten van LCK Nederland.

Bij de woninginrichter te koop of bij ons te bestellen of                     voor de servicesshop

Leer is een natuurproduct. Dit houdt in dat er geringe afwijkingen tussen jouw product en die van de showroommodellen of stalen kan voorkomen. Deze eigenschappen bepalen het natuurlijke karakter en de charme van de leersoorten. In echt leer kunnen de volgende fouten voorkomen, insectenbeten, littekens, nekplooien, structuur- en kleurverschillen. Ook kan er plooivorming op de stoel voorkomen, of na verloop van tijd ontstaan. Dit komt voort uit de natuurlijke rek en geeft een bepaalde rek om teveel druk op de stiknaden te voorkomen. Dit zijn natuurlijke eigenschappen van leer en geen reden voor reclamatie.

Open leer: Gogain.

Bij deze leersoorten worden geen kleurstoffen aan de oppervlakte aangebracht. Het leer heeft hierdoor een natuurlijkere uitstraling. Kleurverschillen zijn groter en "fouten" (lees insectenbeten, littekens en vlekken) zijn meer zichtbaar. Per product kan aan elkaar gestikte delen kleur- en structuurverschillen voorkomen. Dit is karaktereigenschap die onlosmakend bij het soort leer en dus het eindproduct hoort. Door het gebruik wordt dit nog meer geaccentueerd.

Let wel door de openstructuur is voor intensief gebruik met kinderen en huisdieren de kans op vlekken groter.

Deze leersoorten zijn in te spuiten met Leather/textile protector van Oranje B.V. (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzingen).

Gogain leer: Gogain is een uniek volnerf leder. Het leder dient te worden beschermd tegen de inwerking van direct zonlicht. Vet en transpiratie kunnen na verloop van tijd het leder donkerder kleuren. Zet het meubel niet vlak bij radiotoren of soortgelijke warmtebronnen. Houd een afstand van minstens 20-30cm. Om de poriën van het leder goed stofvrij te houden, regelmatig afstoffen met een droge katoenen doek of de LCK reinigingshandschoen. Het leder kan, direct na levering, extra beschermd worden met de Keralux Spray N. Keralux Spray N bevat een werkzame impregneer en een ingebouwd UV-filter. Dit product kan apart worden besteld of als onderdeel van de completen Keralux Vintage Set. Frequentie onderhoud: 2x per jaar reinigen, voeden en beschermen met de Keralux Vintage Set. Volg hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gemorste vloeistoffen kun je na behandeling voorzichtig deppen met ongekleurd keukenpapier.

Gebruik bij het schoonmaken een schone niet pluizende doek.

Behandel een vlek zo snel mogelijk, meestal is een doek met lauw water al voldoende. Wrijf nooit te hard op één plek, dit geeft glimmende vlekken en de poriën verstoppen. Dep vochtplekken zo snel mogelijk af met een tissue of keukenpapier.

Bij twijfel raadpleeg uw woninginrichter of neem met ons contact op.

Stof / Leatherlook

Wij verwerken verschillende soorten stoffen en leatherlook. Deze zijn van een hoogwaardige kwaliteit.

Dit uit zich op het gebied van slijtvastheid (Martine-deel test) en lichtechtheid.

Behandel een vlek zo snel mogelijk. Zorg er eerst voor dat er geen stof op de bekleding ligt. Gebruik een schone niet pluizende doek. Deppen met een tissue of keukenpapier, grotere hoeveelheden opscheppen met een lepel. Schoonmaken met lauw water en laten drogen is meestal al voldoende. Wrijf niet te lang op een plek om beschadigingen en pilling te voorkomen.

TEXTIEL

Textielbekleding is makkelijk te kleuren en te bedrukken. Er worden zeer sterke textielsoorten gemaakt maar de meeste stoffen zijn toch kwetsbaar. Textielbekleding verkleurt door zonlicht. Scherpe voorwerpen kunnen scheuren veroorzaken. Denk daarbij ook aan de nagels van je huisdieren. Spijkerstof van jeans kan afgeven en is harde​r dan de meeste stoffen. Er zitten sierspijkers op welke slijtage aan het oppervlak kunnen versnellen. Voor onderhoud adviseren wij de Textile Care Kit  van Oranje Furniture Care. De Textile Care kit houdt nieuwe stoffen in topconditie en zorgt voor een extra bescherming (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing). 

Houten Tafels

Hout is een natuurproduct, dat kan krimpen en uitzetten. Dat is het gevolg van een wisselend vochtgehalte. Dit noemen we de werking van hout. Hoe droger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat krimpen en scheuren. Hoe vochtiger de lucht, hoe groter de kans dat het hout gaat uitzetten. Dit is een natuurlijke werking van het hout en kan niet verholpen worden. U kunt de werking van hout minimaliseren door te zorgen voor een goede luchtvochtigheid in uw woning. Zolang de relatieve luchtvochtigheid tussen de 50-60% blijft, zal het krimpen, scheuren en uitzetten van het hout beperkt zijn. Er is dan sprake van een normale werking van het hout. De luchtvochtigheid wordt gemeten met een hygrometer. Bij lage luchtvochtigheid kunt u waterdamp aan de lucht toevoegen, door bijvoorbeeld waterbakjes aan de radiotoren te hangen. In de winter, als de luchtvochtigheid het laagst is, moet er circa 4 tot 6 liter water verdampt worden. Het is aan te raden een luchtbevochtiger te plaatsen als de luchtvochtigheid laag blijft.

GEOLIEDE TAFELS

Een geoliede tafel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan. 

Hout is een echt natuurproduct met een mooie authentieke uitstraling. Om uw houten meubel(en) in topconditie te houden raden wij de Wood Care Kit aan. Deze set bevat een natuurlijke olie speciaal voor geolied of onbehandeld houten meubelen en een effectieve reiniger.

Deze unieke set reinigt, verzorgt en biedt extra bescherming tegen vocht en warmte. Het voorkomt vlekken en geeft een kleurverdiepend effect.

Noten Tafel

Een noten tafel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan.

GELAKTE MEUBELS

Een gelakt meubel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Voor hardnekkige vervuiling kunt u een reiniger gebruiken. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken. Daarnaast is de luchtvochtigheid erg belangrijk. De luchtvochtigheid bij u in huis moet tussen de 50 en 65% liggen. Als gevolg van een lagere luchtvochtigheid kunnen er droogscheurtjes in het hout ontstaan.

bottom of page